Càmping vs. Glàmping

Ets campista o glampista? Tens un esperit aventurer insaciable? o ¿simplement gaudeixes de l’clàssic passejada per la muntanya sense despentinar massa?

En aquest article, tant si ets dels primers com dels segons, pots trobar alguna cosa a la teva mida. Si no saps a quin grup pertanys encara, en aquest bloc et donem un cop de mà.

Aquestes són algunes diferències clau entre càmping i Glamping. Anem allà!

On t’allotjaries?

Càmping: portar la botiga de campanya, muntar-la en un lloc remot per experimentar la natura en la seva forma més simple i pura.

Glàmping: refugi preparat i instal·lat en un entorn natural amb totes les comoditats de la ‘civilització’ (electricitat, climatitzador, aigua). Situat a pocs quilòmetres de les atraccions.

On dormiries?

Càmping: acampar en tendes de campanya implica estar ben equipat (sac de dormir, màrfega o matalàs inflable, anti-mosquits, etc.) si no vols estar en vetlla tota la nit per incomoditat o muntant guàrdia per atrapar aquest insecte que no deixa dormir.

Glàmping: dormir en un llit doble amb llençols nets dins de 4 robustes parets, aïllat de tota amenaça nocturna. Fins i tot, algunes cabin, disposen de sostre de vidre per veure les estrelles.

On aniries al lavabo?

Càmping: pots triar. Per espai no serà. Des d’un arbre fins a un matoll. Procura portar paper higiènic de casa si no vols recórrer a les fulles.

Glàmping: fer les teves necessitats enmig de la natura, mai ha estat tan còmode. En una cabin o bungalow, disposes de bany complet; alguns, amb unes vistes espectaculars.

Com cuinaries?

Càmping: et sentiràs un autèntic nòmada, buscant llenya o -millor- talándola (de manera sostenible) per fer foc. Al voltant del foc, explicant històries mentre els malví o qualsevol menjar es cuina es rosteixen. És la imatge més famosa de les acampades a l’aire lliure i de les millors experiències que pots viure en aquesta vida.

Glàmping: és probable que al voltant tinguis restaurants disponibles o servei de càtering. No és trepidant però és comodíssim!

Com et dutxaries?

Càmping: si es tracta d’una escapada breu, la majoria de campistes no es dutxen i esperen a arribar a casa seva. Però si el teu acampada és de llarga durada, no hi ha més remei que rentar-se en un riu, un llac o en un servei d’alguna àrea de descans.

Glàmping: com ja hem dit, els Glampers compten amb un bany que és un luxe enmig de tanta natura indòmita. Dutxes funcionals, aigua calenta, tovalloles, sabó … Alguns allotjaments compten amb spa.

Com gestionaries la temperatura?

Càmping:regular la temperatura a una tenda de campanya és senzill, només has d’obrir o tancar la pestanya de la botiga o utilitzar un sac de dormir o un altre o portar posada roba lleugera o gruixuda.

Glàmping: regular la temperatura en aquest cas és encara més senzill, només manipula el climatitzador de la cabin al teu gust. Calefacció i aire condicionat en plena natura, a l’abast de la mà.

Com obtindries aigua?

Càmping: un rierol net, un riu, un llac salubre … són bones opcions per obtenir aigua durant la teva acampada. En alguns casos, si no estàs molt segur @ de la potabilitat de l’aigua, bull-abans de bebértela.

Glàmping: la majoria dels allotjaments Glamping vénen amb una font d’aigua potable filtrada.

A qui t’agradaria tenir de veí?

Càmping: el normal és que el campista s’informi dels perills de la zona abans d’acampar i sàpiga quina classe de veïns tindrà. Si optes per aventurar-te, no saps amb quina mena de criatura peluda o emplomallada pots conviure durant la nit.

Glamping: mai se sap amb qui et trobaràs durant la teva estada al Glamping; un veí escandalós, una veïna silenciosa, un nen cridaner, una nena amable … Qui sap?

Si t’ha agradat aquest article, comparteix-lo amb els teus amics i amigues!

Deixa un comentari