Passaport Covid per viatjar en autocaravana

S’acosta l’agost i la gran majoria de viatgers en autocaravana i camper, estan preparats a la línia de sortida de les vacances d’estiu. Per alguns i algunes, les ansies de sortir són molt grans degut a les restriccions de la pandèmia. Afortunadament, la campaña de vacunació obre moltes possibilitats als qui necessiten aventurar-se a l’estranger. Per això ens hem preguntat:

És possible viatjar a una destinació forastera en la situació actual?

L’1 de juliol va entrar en vigor el certificat verd digital, més conegut com a Passaport Covid, una eina molt pràctica i -en alguns països europeus- indispensable per creuar la frontera.

El passort Covid està consensuat per 27 països de la UE i permet al seu portador accedir als estats de la zona Schengen. Aquest document no és obligatori però és de gran utilitat, ens facilita moltíssim les gestions de control de frontera, evitant emplenar formularis feixucs o sotmetre’ns a un test d’antígens. Ah! I a més, és gratis :-).

Condicions per obtenir el certificat

  1. Haver completat satisfactòriament el cicle de vacunació (Pfizer, Moderna, AstraZeneca o Janssen). Si has passat la malaltia i has rebut una única dosi és equivalent a haver acabat la pauta completa.

Nota: perquè el cicle de vacunació estigui complet, cal haver passat més de 15 dies de l’última dosi.

2. El passaport també considera aptes per viatjar a aquelles persones que hagin superat la malaltia amb un termini màxim de 180 dies, des del positiu. En cas de que el termini sigui major, requerirà una dosi de vacunació o una PCR negativa.

3. A través d’una PCR o d’un test d’antígens negatiu que demostri que la persona portadora no està contagiada. En aquest cas, la validesa serà de 72 hores, si es tracta d’una PCR i de 48 , si es tracta d’un test d’antígens.

Com ho sol·licito?

Els responsables de gestionar i expedir el Passaport Covid són les autoritats sanitàries de cada comunitat autònoma, concretament els seus departaments.

Normalmente, les dades necessàries per sol·licitar aquest document són el CIPA, el DNI, el certificat electrònic, el Sistema Cl@ave o les claus del portal dels teus serveis de salut autonòmics.

Tipus de certificats

El certificat ver de Covid és generalment digital, mitjançant un document descarregable al telèfon mòbil. Recomanem tramitar-lo a exclusivament a pàgines oficials del departament de salut o del Ministeri de Sanitat per evitar casos d’aplicacions fraudulentes.

Qui ho desitgi, podrà obtenir el Passaport Covid en versió impresa. En ambdós casos, disposarem d’un codi QR on està tota la informació rellevant de la persona.


T’ha semblat útil? Comparteix-ho amb els teus

Deixa un comentari