Què fer al Cap de Creus? 4 rutes i activitats imprescindibles

El Parc Natural del Cap de Creus és una reserva natural de gran riquesa biològica que es troba al punt més oriental de la península Ibèrica. Es tracta del primer parc natural marítimo-terrestre del país –protegit des de 1998- i només el separen 28 kilòmetres del Càmping Mas Nou.

Es tracta doncs d’una de les visites a l’entorn que més us recomanem si esteu allotjats amb nosaltres. Comprèn unes 11.000 hectàrees de terreny terrestre i 3.000 hectàrees del mar que l’envolta. La seva extensió engloba els municipis de Cadaqués, Roses, Llançà, Port de la Selva, Palau-saverdera, Pau,  Selva de Mar i Vilajuïga.

El Parc disposa d’una quinzena de rutes circulars de dificultat senzilla que et permetran endinsar-te en la natura i la cultura de la zona, gaudint tranquil·lament del paisatge. Si ets un apassionat del mar també podràs practicar-hi submarinisme i altres esports aquàtics.

Aquestes són les 4 rutes i activitats imprescindibles que et recomanem.

1. Visita al Far del Cap de Creus

Col·loquem el Far del Cap de Creus al número 1 perquè sens dubte és un dels punts més icònics (si no el més!) de tot el Parc. El far, construït el 1853, ofereix unes precioses vistes de l’entorn i és on se situa l’oficina d’informació del Parc. S’hi pot accedir amb cotxe.

Indicacions fins al Far del Cap de Creus – Google Maps.

2. Camí Antic de Cadaqués al Cap de Creus

És una de les rutes més completes que s’hi poden fer. Al llarg de 15 kilòmetres (unes 4 hores de durada) et portarà a recórrer llocs d’interès tan emblemàtics com el casc antic de Cadaqués, la Casa-Museu de Salvador Dalí, el ja mencionat Far i el Montestir de Sant Pere de Rodes.

Ruta detallada del Camí Antic de Cadaqués amb fotografies i indicacions

3. Snorkel i Submarinisme al Cap de Creus

Sabies que al Cap de Creus hi pots trobar corall vermell? Aquest corall, quasi exclusiu del Mar Mediterrani es pot admirar prop d’illes, caps i golfs de la zona. De fauna hi trobem llamàntols, llagostes, sards, meros, salpes i cap-roigs, entre d’altres.

Llistat de centres de busseig al Cap de Creus

4. Paratge de Tudela

Aquesta caminada és curteta: 2,5 kilòmetres si el recorres tot. No obstant, podràs admirar formacions rocoses i aigües cristal·lines i fer fotos de les que acumulen un bon grapat de likes. Salvador Dalí es va inspirar en aquestes roques per a algunes de les seves pintures! A més, arribaràs fins a Cala Culip on et podràs banyar i refrescar-te.

Com arribar fins al Paratge de Tudela

Bonus: Passejar pel Cap Norfeu

Si t’has quedat amb ganes de més també et recomanem visitar Torre Norfeu, la torre en runes que presideix les boniques vistes de les cales que hi ha en els dos kilòmetres de cap que s’endinsen al mar.

Ruta pel Cap Norfeu a Wikiloc

Rep les novetats del Càmping Mas Nou

Consentiment *