Castells de l’Empordà

L’Empordà és una terra amb un gran passat històric medieval. Testimoni d’això són tots els castells que podem visitar avui dia, repartits per tot el territori.

Quan visiteu Càmping Mas Nou animeu-vos a visitar aquests espectaculars castells, que es troben a pocs quilòmetres.


Castell de Peralada (Alt Empordà): A 20 min. en cotxe des del càmping. És un edifici impressionant, construït l’any 1285 que va ser utilitzat com a residència i mostra de poder dels comptes de Peralada. Actualment es pot visitar només per parts ja que és la seu del Casino Peralada, el Museu, Restaurant i també del Festival Internacional de Música de Peralada.Castell de Sant Ferran (Figueres, Alt Empordà): A 20 min. Situat dalt d’un turó i construït com a sistema de defensa de les tropes franceses, és el monument de més dimensions de tot Catalunya. Consta de 32 hectàrees que poden ser visitades amb la possibilitat de guies i recorregut amb Jeeps tant a l’interior com exterior de la fortalesa.Castell de Requesens (La Jonquera, Alt Empordà). A una hora de trajecte des del càmping trobem la fortificació de Requesens, una sortida perfecta per a combinar excursió a la natura i visita cultural. El castell està amagat a la Serra de l’Albera, Paratge Natural d’Interès Nacional.Castell de Begur (Baix Empordà): A 1 hora. Fortalesa situada estratègicament al capdamunt d’un penya-segat, ofereix unes vistes excepcionals de la costa (Illes Medes, Badia de Roses) i tot l’Empordà fins els Pirineus.


Castell del Montgrí (Torroella de Montgrí, Baix Empordà): A 40 min. Pels que us agradi fer excursions a peu, heu de saber que haureu de caminar uns 45 min. per arribar-hi, ja que es troba dalt de la muntanya del Montgrí. El castell va ser ordenat construir pel Rei Jaume II l’any 1924 com a mostra de superioritat de poder envers els comptes d’Empúries.

No podeu deixar escapar aquestes visites; una activitat cultural que agradarà als grans, però també als més petits, que coneixeran de primera mà els escenaris dels seus contes i jocs de cavallers i princeses!

Deixa un comentari