Informació útil Covid-19. Condicions i restriccions per a viatgers segons el país de procedència.

Països Baixos

Es permet sortir del país a partir del 19/05 sota algunes restriccions: PCR negatiu i quarantena de 10 dies al tornar al país d’origen si les persones han estat en un país de risc, com Espanya actualment (zona península). Aquesta condició serà vigent fins que l’Estat Espanyol passi a color verd en el semàfor europeu de risc per la Covid19.
Link d’informació a clients holandesos: https://www.nederlandwereldwijd.nl/landen/spanje/reizen/reisadvies

Alemanya

Es permet sortir del país amb certes condicions per a la tornada, segons el risc de contagi del país on s’hagi viatjat. En el cas de Catalunya, considerada regió de risc, se’ls obligarà a la tornada a realitzar una quarantena de 10 dies i registrar-se a https://www.einreiseanmeldung.de.
Poden interrompre la quarantena el dia 5 si es fan una prova PCR i mostra resultat negatiu.

Consultar informació actualitzada 07/05/2021 aquí: https://www.rki.de/DE/Content/InfAZ/N/Neuartiges_Coronavirus/Transport/Archiv_Risikogebiete/Risikogebiete_aktuell_en.pdf?__blob=publicationFile

Bèlgica

Els ciutadans belgues tenen l’obligació de registrar-se a https://www.info-coronavirus.be/nl/plf/ per anunciar la seva tornada al país, NOMÉS si tornen en avió/tren/vaixell. El govern no obliga en cas de viatjar en cotxe.

En cas d’haver estat més de 48 hores fora del país, haver tornat en avió i segons les respostes del formulari, hauran de fer-se prova PCR i fer una quarantena obligatòria de 7 dies. En cas de no fer-ho, pot suposar una multa de 250€.

Actualment Catalunya segueix en alerta roja. Per tant, probablement els belgues que tornin en avió i omplin aquest formulari hauran de complir la quarantena obligatòria i fer-se 2 test PCR, el dia 1 i el 7 de la quarantena.  

França

El govern francès https://www.gouvernement.fr/en/coronavirus-covid-19,imposa certes restriccions segons el país visitat.

En el cas d’Espanya, com a país de la Unió Europea, es requereix un PCR negatiu i una declaració auto-responsable, tant via terrestre, via marítima o via aèria. En cas de no presentar el PCR negatiu, s’obliga realitzar una quarantena obligatòria de 7 dies i un PCR a la l’arribada: https://www.diplomatie.gouv.fr/en/coming-to-france/coronavirus-advice-for-foreign-nationals-in-france/

Regne Unit

A partir del dia 17/05 els britànics poden viatjar sota certes restriccions depenent del color que Regne Unit identifiqui al país de destí. Actualment Espanya (illes incloses) es manté en color taronja. Això implica que abans de tornar a Regne Unit els viatgers necessiten un PCR + pagament i reserva de 2 PCR a la tornada i omplir el formulari de viatger https://www.gov.uk/provide-journey-contact-details-before-travel-uk.

Una vegada que arribin  a Regne Unit han de fer quarantena obligatòria de 10 dies, tot i que estiguin vacunats, i realitzar els 2 test PCR prèviament pagat i reservat pel dia 2 i dia 8 de la quarantena. Poden avançar la quarantena amb un test PCR privat a partir del cinquè dia.

Link amb tota la informació aquí: https://www.gov.uk/guidance/red-amber-and-green-list-rules-for-entering-england – amber-list

Deixa un comentari