La història d’Empuriabrava

El Càmping Mas Nou es troba a tocar d’Empuriabrava, una urbanització que forma part de Castelló d’Empúries. Amb poc menys de 7.000 habitants Empuriabrava és un enclavament molt important, conegut i compta amb un innegable encant. I és que es tracta del port residencial esportiu més gran d’Europa gràcies als seus 24 canals navegables. Segurament per això n’hauràs sentit a parlar com “la Venècia de la Costa Brava“.

Com ha arribat Empuriabrava a convertir-se en aquest nucli idíl·lic? Fem un repàs a la seva història.
Abans dels primers intents de crear la urbanització el 1964, la zona on ara es troben totes les edificacions d’Empuriabrava formava part dels terrenys pantanosos de l’Empordà. Llavors hi havia 5 grans masies: Llebrer, Moixó, Vell, Modaguer i Torre Ribota, que es van oposar fermament als plans d’urbanització en detriment dels terrenys de pastura i de cultiu d’arròs.

No obstant, el marquès de Sant Morí i els empresaris Miquel Arpa i Fernando Vilallonga van aconseguir fer prosperar la seva proposta el 1967, quan l’Ajuntament finalment va acceptar la proposta d’urbanització i es van començar a construir els primers canals i residències d’alt standing. Aquest tipus de proposta de port esportiu residencial ja havia començat a prosperar en altres punts d’Europa com la Costa Blava i van tenir molt èxit especialment com a segones residències del públic alemany.

El 1975 es va començar una segona fase que havia d’incloure fins a 600 noves hectàrees, però la consciència ecologista havia començat a aflorar cada vegada més i hi va haver grans campanyes de mobilització per preservar les zones pantanoses de l’Empordà. Gràcies a això les obres van quedar interrompudes i la Generalitat de Catalunya va crear el Parc Natural dels Aiguamolls de l’Empordà el 1983.

Des de llavors la gestió d’Empuriabrava també va passar a mans públiques i l’estacionalitat de residència es va estabilitzar dràsticament.

Ara doncs és un espai singular que, per sort, es troba envoltat per un entorn ben preservat i protegit.

Rep les novetats del Càmping Mas Nou

Consentiment *

Devolució del 100%
de la reserva

en cas d´anul·lació per Covid19

Càmping Mas Nou volem que els nostres clients facin la reserva de les seves vacances amb tota tranquil·litat. Per això, davant la incertesa del moment provocada per la Covid-19, garantim la devolució del 100 % de la reserva en anul·lacions fetes fins al dia abans de l’arribada, en qualsevol dels casos següents:

  • Restriccions de mobilitat
  • Confinaments
  • Estar malalt de coronavirus o ser contacte d’un possible positiu (tant del titular de la reserva com dels acompanyants)
  • Qualsevol altre tema relacionat amb la Covid-19 que hagi de ser valorat per gerència