Acampar amb vent? cap problema!

Acampar en condicions de vent pot ser una idea descoratjadora, però no hi ha cap raó per la qual no es pugui fer. Res de botigues tècniques, és més fàcil del que creus.

Segueix aquests consells i no tindràs cap problema encara que bufi una tromba d’aigua.

1. Fes una ullada a la previsió meteorològica

La preparació és la clau. Abans de qualsevol viatge d’acampada, comprova el teu app de el temps preferida. Estigues alerta a les inclemències climàtica i adapta els teus plans de ruta. Assegura’t de comprovar el temps regularment durant l’itinerari i no t’enxamparà per sorpresa MAI.

2. Duu l’equipament adequat.

Per acampar en condicions de vent no necessites necessàriament una tenda de campanya tècnica d’alta gamma, però tampoc és bona idea optar per l’opció més barata. Aquesta ganga que vas comprar al supermercat no et semblarà tan bona quan et quedis tirat en un càmping amb molt de vent a les 3 del matí, amb un munt de pals trencats i material destrossat. Algunes marques tenen característiques especialitzades en estabilitat, com el sistema de Outwell i el sistema de bandes de Vango. Assegura’t de portar un kit de reparacions per si de cas.

3. Escollir un càmping protegit.

Si vas sense antelació, explora la zona i busca el lloc més protegit. Encara que tinguin les millors vistes, evita els llocs perillosos i desproveït d’aixopluc. Quan s’acosti vent fort, opta per un terreny més baix en la mesura de la possible.

4. Detecta els ‘paravents’ naturals.

Intenta esbrinar en quina direcció bufa el vent i triï la parcel·la o zona més protegida. Tanques alts, el vessant d’un turó o un arbust espès i baix. Els edificis i els murs de pedra també poden proporcionar un refugi. Si vas en cotxe, apárcalo a contravent. No obstant això, no has de col·locar la botiga directament sota dels arbres, ja que les branques poden trencar-se fàcilment amb els vents forts i danyar la botiga.

5. Tria el moment clau.

Muntar una tenda de campanya amb vents forts pot ser un malson, així que si sap que s’acosta una tempesta. Intenta arribar a l’càmping i muntar la botiga de forma segura abans que arribi. O, si pots, espera que passin els vents abans de començar a muntar-la. Si has de muntar la tenda mentre et castiguen fortes ràfegues, fes-ho el més ràpid possible i aprofita les pauses de vent.

6. Assegura la subjecció.

Els cables de subjecció són de vital importància per a l’estabilitat d’una botiga, així que assegura’t d’utilitzar-los tots. Pot portar molt de temps desplegar totes i és molt temptador usar només les línies de les cantonades. Invertir temps extra clavándolas totes, assegurés el tir.

Si t’ha agradat aquest article, comparteix-ho amb els teus amics i les teves amigues!

Rep les novetats del Càmping Mas Nou

Consentiment *

Devolució del 100%
de la reserva

en cas d´anul·lació per Covid19

Càmping Mas Nou volem que els nostres clients facin la reserva de les seves vacances amb tota tranquil·litat. Per això, davant la incertesa del moment provocada per la Covid-19, garantim la devolució del 100 % de la reserva en anul·lacions fetes fins al dia abans de l’arribada, en qualsevol dels casos següents:

  • Restriccions de mobilitat
  • Confinaments
  • Estar malalt de coronavirus o ser contacte d’un possible positiu (tant del titular de la reserva com dels acompanyants)
  • Qualsevol altre tema relacionat amb la Covid-19 que hagi de ser valorat per gerència