Càmping vs. Glàmping

Ets campista o glampista? Tens un esperit aventurer insaciable? o ¿simplement gaudeixes de l’clàssic passejada per la muntanya sense despentinar massa?

En aquest article, tant si ets dels primers com dels segons, pots trobar alguna cosa a la teva mida. Si no saps a quin grup pertanys encara, en aquest bloc et donem un cop de mà.

Aquestes són algunes diferències clau entre càmping i Glamping. Anem allà!

On t’allotjaries?

Càmping: portar la botiga de campanya, muntar-la en un lloc remot per experimentar la natura en la seva forma més simple i pura.

Glàmping: refugi preparat i instal·lat en un entorn natural amb totes les comoditats de la ‘civilització’ (electricitat, climatitzador, aigua). Situat a pocs quilòmetres de les atraccions.

On dormiries?

Càmping: acampar en tendes de campanya implica estar ben equipat (sac de dormir, màrfega o matalàs inflable, anti-mosquits, etc.) si no vols estar en vetlla tota la nit per incomoditat o muntant guàrdia per atrapar aquest insecte que no deixa dormir.

Glàmping: dormir en un llit doble amb llençols nets dins de 4 robustes parets, aïllat de tota amenaça nocturna. Fins i tot, algunes cabin, disposen de sostre de vidre per veure les estrelles.

On aniries al lavabo?

Càmping: pots triar. Per espai no serà. Des d’un arbre fins a un matoll. Procura portar paper higiènic de casa si no vols recórrer a les fulles.

Glàmping: fer les teves necessitats enmig de la natura, mai ha estat tan còmode. En una cabin o bungalow, disposes de bany complet; alguns, amb unes vistes espectaculars.

Com cuinaries?

Càmping: et sentiràs un autèntic nòmada, buscant llenya o -millor- talándola (de manera sostenible) per fer foc. Al voltant del foc, explicant històries mentre els malví o qualsevol menjar es cuina es rosteixen. És la imatge més famosa de les acampades a l’aire lliure i de les millors experiències que pots viure en aquesta vida.

Glàmping: és probable que al voltant tinguis restaurants disponibles o servei de càtering. No és trepidant però és comodíssim!

Com et dutxaries?

Càmping: si es tracta d’una escapada breu, la majoria de campistes no es dutxen i esperen a arribar a casa seva. Però si el teu acampada és de llarga durada, no hi ha més remei que rentar-se en un riu, un llac o en un servei d’alguna àrea de descans.

Glàmping: com ja hem dit, els Glampers compten amb un bany que és un luxe enmig de tanta natura indòmita. Dutxes funcionals, aigua calenta, tovalloles, sabó … Alguns allotjaments compten amb spa.

Com gestionaries la temperatura?

Càmping:regular la temperatura a una tenda de campanya és senzill, només has d’obrir o tancar la pestanya de la botiga o utilitzar un sac de dormir o un altre o portar posada roba lleugera o gruixuda.

Glàmping: regular la temperatura en aquest cas és encara més senzill, només manipula el climatitzador de la cabin al teu gust. Calefacció i aire condicionat en plena natura, a l’abast de la mà.

Com obtindries aigua?

Càmping: un rierol net, un riu, un llac salubre … són bones opcions per obtenir aigua durant la teva acampada. En alguns casos, si no estàs molt segur @ de la potabilitat de l’aigua, bull-abans de bebértela.

Glàmping: la majoria dels allotjaments Glamping vénen amb una font d’aigua potable filtrada.

A qui t’agradaria tenir de veí?

Càmping: el normal és que el campista s’informi dels perills de la zona abans d’acampar i sàpiga quina classe de veïns tindrà. Si optes per aventurar-te, no saps amb quina mena de criatura peluda o emplomallada pots conviure durant la nit.

Glamping: mai se sap amb qui et trobaràs durant la teva estada al Glamping; un veí escandalós, una veïna silenciosa, un nen cridaner, una nena amable … Qui sap?

Si t’ha agradat aquest article, comparteix-lo amb els teus amics i amigues!

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter

Deixa un comentari

2 × 4 =

Rep les novetats del Càmping Mas Nou

Consentiment *

Devolució del 100%
de la reserva

en cas d´anul·lació per Covid19

Càmping Mas Nou volem que els nostres clients facin la reserva de les seves vacances amb tota tranquil·litat. Per això, davant la incertesa del moment provocada per la Covid-19, garantim la devolució del 100 % de la reserva en anul·lacions fetes fins al dia abans de l’arribada, en qualsevol dels casos següents:

  • Restriccions de mobilitat
  • Confinaments
  • Estar malalt de coronavirus o ser contacte d’un possible positiu (tant del titular de la reserva com dels acompanyants)
  • Qualsevol altre tema relacionat amb la Covid-19 que hagi de ser valorat per gerència