Com crear una farmaciola de primers auxilis per anar de càmping

Fer activitats a la natura o anar de càmping pot ser una activitat molt gratificant, però a vegades ens podem trobar amb imprevistos que ens compliquin gaudir l’experiència al cent per cent. Per tant, és important anar al màxim preparats possible per tal de poder resoldre qualsevol entrebanc que ens puguem trobar en el nostre viatge. 

Un dels elements que podem portar quan anem de càmping i que ens pot ajudar a resoldre més d’un problema, és una farmaciola de primers auxilis. Sí, probablement el mateix càmping ja en tindran una de completa i disponible pels campistes, però et serà més fàcil de gestionar qualsevol incident si en tens una mà. A més, si fas alguna excursió a la natura durant la teva estada al càmping te’l podràs endur sense problemes!

QUÈ ÉS I PER A QUÈ SERVEIX UNA FARMACIOLA DE PRIMERS AUXILIS?

Una farmaciola de primers auxilis és un recipient, bossa o estoig que conté els elements necessaris per actuar en cas de lesions lleus o indisposicions que, en principi, no requereixen assistència sanitària.
Per tant, és un recurs que permet solucionar un imprevist mèdic lleu. Si el cas mèdic és greu, consulteu un metge i en el cas d’una urgència molt greu, no dubteu en demanar ajuda al telèfon d’emergències 112.

QUÈ HA DE CONTENIR UNA FARMACIOLA DE PRIMERS AUXILIS?

El contingut de la farmaciola dependrà del tipus de viatge o excursió que es vulgui fer, de la quantitat de persones que en depenguin i de la seva edat, ja que, per exemple, hi ha recursos mèdics que no es recomana aplicar en nens.

Tanmateix, els elements bàsics que es recomana portar en la farmaciola quan es va de càmping són:

 • Tiretes: Bàsiques per a qualsevol farmaciola. Serveixen per cobrir petites ferides o talls
 • Pomada de corticoides: per les picades d’insectes i les irritacions de pell.
 • Antisèptics: Es recomana utilitzar Clorhexidina i serveix per desinfectar qualsevol tipus de ferida. És millor que el Betadine, que no està indicat per embarassades, nens petits o lactants. Per altra banda, la Clorhexidina no taca, a diferència del Betadine.
 • Gases: Tenen la funció de netejar ferides i treure’n la brutícia. També es poden utilitzar com a apòsit si no es tenen tiretes a mà.
 • Benes: Per ferides més grans que no es poden tapar amb gases, o per realitzar un embenatge i immobilitzacions en cas de lesions més greus. 
 • Tisores: Sobretot per tallar el material que fem servir.
 • Esparadrap: Serveix per fer petits embenatges o per improvisar, juntament amb una gasa, un apòsit. 
 • Alcohol: Es pot utilitzar per netejar la pell sana o desinfectar el material que estiguem utilitzant. 
 • Pinces: Ens seran d’utilitat si ens clavem alguna petita estella o similar.

Medicaments:

A més a més dels elements bàsics de la farmaciola, també és recomanable portar alguns medicaments que puguin complementar aquests primers auxilis. 

Hem d’aclarir que no estem recomanant el consum inadequat d’aquests productes. És important no abusar-ne i consumir-los quan sigui necessari. Cadascú és responsable de la seva utilització. També és important no deixar-ho a cap lloc on els nens hi puguin accedir amb facilitat.

Així doncs, ens podem trobar amb alguns contratemps com febre o mal de panxa (entre altres coses) que podem solucionar portant el medicament pertinent a la farmaciola:

 • Per febres, dolor o inflamació: Ibuprofè / Paracetamol
 • Protector d’estomac: Omeprazol
 • Antiàcids: Almax
 • Diarrea: Sueroral y Ultralevura

Sobretot és molt important que consulteu amb el vostre metge o farmacèutic l’ús d’aquests medicaments. Si teniu alguna al·lèrgia o malaltia i necessiteu algun altre medicament, el podeu afegir a la farmaciola i fer que sigui part d’aquest kit.

Al Càmping Mas Nou tenim a disposició dels campistes una farmaciola de primers auxilis per resoldre les incidències mèdiques lleus que no requereixen assistència sanitària. Des del càmping, no podem subministrar medicaments i per aquest motiu no en tenim a la nostra farmaciola.

T’esperem a partir de l’abril al nostre càmping!

Rep les novetats del Càmping Mas Nou

Consentiment *

Devolució del 100%
de la reserva

en cas d´anul·lació per Covid19

Càmping Mas Nou volem que els nostres clients facin la reserva de les seves vacances amb tota tranquil·litat. Per això, davant la incertesa del moment provocada per la Covid-19, garantim la devolució del 100 % de la reserva en anul·lacions fetes fins al dia abans de l’arribada, en qualsevol dels casos següents:

 • Restriccions de mobilitat
 • Confinaments
 • Estar malalt de coronavirus o ser contacte d’un possible positiu (tant del titular de la reserva com dels acompanyants)
 • Qualsevol altre tema relacionat amb la Covid-19 que hagi de ser valorat per gerència