Consideracions per triar un matalàs inflable per anar de càmping

Anar de càmping amb una tenda, el sac de dormir i una màrfega, és quelcom molt pràctic si ets jove o t’has d’estar pocs dies d’acampada.

Si pel contrari, ja tens una edat, vols passar molts dies en una tenda o senzillament busques més comoditat, el millor que pots fer és comprar un matalàs inflable que et permeti dormir còmode cada nit. Sense males postures ni clavar-te res del terra.

En el blog d’avui t’explicarem les característiques bàsiques d’aquest tipus de matalàs i et donarem exemples!

CARACTERÍSTIQUES BÀSIQUES

Hi ha certs paràmetres que has de tenir en compte abans de comprar un matalàs inflable de càmping. Pensa que amb els anys aquest producte ha anat evolucionant i cada vegada hi ha més alternatives per tal de trobar la que millor s’adapti a tu. Per tant, és necessari tenir clar quin ús li donaràs!

Mida

Per tenir clar quina mida ha de tenir el teu matalàs, has de tenir clar quina mida té la teva tenda per tal que hi càpiga perfectament. 

Si et passes de llargada o amplada, no el podràs posar dins la tenda. Pel contrari, si és més curt o estret que la tenda, potser estaràs desaprofitant l’espai que tens disponible. 

També has de tenir en compte si el matalàs és per un adult, dos adults o per un nen. En els tres casos l’amplada i la llargada seran diferents.

Alçada

L’alçada del matalàs és un factor que determina la comoditat a l’hora de dormir. 

Per una banda, com més gruixut és un matalàs, més marge es té al dormir per evitar tocar el terra. Per altra banda, més aïllament hi ha. 

Un matalàs gruixut també permet fer-se el llit i aixecar-se amb més facilitat. 

En el cas dels nens, no solen tenir la necessitat de dormir en un matalàs gaire gruixut.

Pes

Depenent del viatge que facis, has de tenir en compte de no carregar molt pes o quedar-te sense espai per altres elements imprescindibles en el teu dia a dia al càmping. Valora el teu mitjà de transport i escull un matalàs que s’adapti a la teva capacitat de moviment. 

Per exemple si tens un cotxe gros, no farà falta que t’hi miris molt ja que podràs carregar suficient pes i volum sense haver de renunciar a altres coses.

En canvi, si el cotxe és petit o has de fer una ruta a peu, hauràs de triar un matalàs més compacte per realitzar el teu viatge.

Mecanisme d’inflat

Finalment, l’última consideració que has de tenir abans de comprar un matalàs inflable és precisament saber com l’inflaràs, n’hi ha de molt moderns (i més cars) que tenen la bomba d’inflat incorporada i d’altres que l’has de comprar a part.

Tingues en compte que hi ha infladors que necessiten corrent elèctrica i d’altres que tenen una bateria que permet utilitzar-los en qualsevol situació.

Rep les novetats del Càmping Mas Nou

Consentiment *