Ruta amb bici pels Aiguamolls de l’Empordà: Ruta dels Estanys

Si estàs buscant alguna activitat per fer durant les teves vacances al Càmping Mas Nou tot descobrint l’entorn, no cal que hi donis més voltes, et proposem una ruta en bicicleta per la zona del Parc Natural dels Aiguamolls de l’Empordà

La Ruta dels Estanys és una bona oportunitat per conèixer tant l’ecosistema dels aiguamolls, com els diferents municipis que formen part del parc, com per exemple Castelló d’Empúries, Empuriabrava, Palau-Saverdera, Pau, Peralada i Vilanova de la Muga.

T’hi esperen indrets de gran interès ecològic i preciosos paisatges, com les reserves integrals de les Llaunes i dels Estanys: l’Estany del Cortalet, La Rubina i l’Estany del Tec o els Estanys de Vilaüt, entre d’altres. Al llarg de la ruta també es poden veure dues de les ermites més antigues del Parc Natural, la de Sant Antoni i la de Sant Joan dels Erms.

Tot pedalant també visitaràs les basses de les Garrigues, Sant Joan dels Erms, el rec del Molí, la resclosa de Vilanova de la Muga i la part baixa del riu Muga.

Un dels punts positius d’aquest recorregut és que es pot iniciar des de qualsevol punt, ja que es tracta d’una ruta circular. Està pensada per començar i acabar a l’Estany del Cortalet, però és molt fàcil començar-la ja sigui des del càmping o des de qualsevol altre punt d’Empuriabrava o dels voltants.

No obstant, és important tenir en compte que a l’Estany del Cortalet és on s’hi troba el Centre d’Informació del Parc Natural dels Aiguamolls de l’Empordà. Per tant, resulta una visita molt recomanada si vols convertir-te en un molt bon coneixedor de la zona abans de començar el recorregut.

A més, es pot adaptar la ruta segons el nivell i ganes que tinguin de pedalar els participants, fent-la en la seva totalitat o bé per trams.

La Ruta dels Estanys recorre 26 kilòmetres en el seu tram principal, que es pot complementar amb el tram blau més clar que veus al mapa i que l’allarga durant 13 kilòmetres més. En tot moment la Ruta dels Estanys està molt ben senyalitzada i és fàcil de seguir. També s’hi troben senyalats els punts d’aguaita per observar la fauna, especialment els ocells aquàtics i els cavalls.

Estàs a punt? A gaudir de l’entorn!

Rep les novetats del Càmping Mas Nou

Consentiment *