Què fer i veure a Empuriabrava i Castelló d’Empúries: top 3 activitats!

Tens ganes de visitar la zona i et preguntes que és el millor que pots veure a Empuriabrava i Castelló d’Empúries? Amb aquest post et volem recomanar 3 indrets i activitats que no et pots perdre de cap de les maneres en la teva visita a aquesta emblemàtica zona de l’Alt Empordà i la Costa Brava.

Entre Roses i Sant Pere Pescador t’hi espera el que es coneix com “La Venècia de la Costa Brava”, amb més de 25 kilòmetres de canals navegables, i la que possiblement sigui la zona costanera més bonica i espectacular de la Costa Brava.

Aquestes són les activitats i indrets que no pots deixar de veure a Empuriabrava i Castelló d’Empúries:

1. El Parc Natural dels Aiguamolls de l’Empordà

Protegit des de 1983 pel seu alt valor ecològic, el Parc Natural dels Aiguamolls de l’Empordà compta amb més de 4.700 hectàrees, de les quals 824 són reserva natural estrictament protegida. No obstant, els amants del senderisme el poden recórrer a través de 5 grans itineraris que permeten endinsar-se en la flora, la fauna (sobre tot les aus) i el paisatge d’aquest espectacular indret.

Situat a la desembocadura del Muga i el Fluvià és de fàcil accés amb cotxe o amb bici fins al Centre d’Informació del Cortalet, punt d’inici de les rutes. Allà hi ha zona de parking per 5 €.

Preparat per endinsar-te en territori de més de 300 aus migratòries? El Parc Natural dels Aiguamolls de l’Empordà és sense cap tipus de dubte un paradís pels amants de l’ornitologia!

2. Els nuclis d’Empuriabrava i Castelló d’Empúries

A tocar l’un de l’altre, els nuclis d’Empuriabrava i Castelló d’Empúries són molt recomanable de visitar per raons molt diferents.

Empuriabrava sorprèn pels seus canals navegables i per ser la zona residencial marina més gran d’Europa. Hi ha una àmplia oferta de vaixells turístics amb els que recórrer els canals, hi ha platges molt boniques a tocar (com ara la platja de la Rubina) i també s’hi poden practicar moltes activitats aquàtiques com el submarinisme, snòrquel o llogar una llanxa per navegar lliurement per aquesta zona del litoral i arribar-se fins al Cap de Creus.

Castelló d’Empúries suposa un contrast magnífic pels seus milers d’anys d’història, la imponent basílica de Santa Maria, la muralla i el Portal de la Gallarda, el barri jueu i el safareig públic del s. XIX.

3. Sant Martí d’Empúries i les ruïnes d’Empúries

Sant Martí d’Empúries es conserva com a poble medieval i encara s’hi pot veure bona part de la muralla original, el seu antic castell i també l’església de Sant Martí construïda el 1538.

A molt poca distància (menys de 500 metres) hi trobem les ruïnes d’Empúries, on les seves excavacions ens mostren les restes que encara perduren de la presència dels grecs i posteriorment dels romans fa més de 2.000 anys. El preu de l’entrada és de 6 euros i la visita es pot completar en aproximadament una hora i quinze minuts. Durant els mesos d’estiu s’hi realitzen visites teatralitzades, concerts, tallers i altres activitats que val la pena consultar!

Rep les novetats del Càmping Mas Nou

Consentiment *