7 consells per camperitzar la teva furgoneta

En els darrers anys, el nombre de persones que han optat per camperitzar una furgoneta per a les vacances ha augmentat significativament. I és que els beneficis d’aquesta mena de vehicles són molts: són més econòmics que els autocaravanes tradicionals, més maniobrables i, sobretot, més versàtils.

Potser t’estàs preguntant com camperitzar una furgoneta i no tens clar per on començar. No et preocupis, aquí us donem alguns consells perquè puguis convertir la teva furgoneta en una autèntica casa sobre rodes i gaudir, entre altres, del Càmping Mas Nou.

Abans de comprar, lloga una furgoneta y fes la prova

No et precipitis a l’hora de comprar una furgoneta per camperitzar-la i fer-la habitable. Lloga’n primer una per fer-te una idea de si realment t’agrada viatjar així. A més, podràs veure si és còmoda i espaiosa per a tu i per a tot allò que necessites portar mentres viatges.

La vida en furgoneta és un estil de viatge que no està fet per a tothom. Camperitzar-la significa fer-hi una inversió econòmica important i, per tant, no t’ho has de prendre a la lleugera.

Quina furgoneta és millor per camperitzar?

No totes les furgonetes són iguals, així que hauràs d’escollir quin s’adapta millor a les teves necessitats. Si vols una camper amb molt d’espai interior, llavors una furgoneta gran serà el millor per a tu. Però si vols una mica més compacte i manejable, llavors una furgoneta petita serà suficient.

Dependrà sobretot de la teva alçada, de l’equipatge que hagis de portar i de la mobilitat que vulguis tenir durant el teu viatge. Com més gran, més espai i més comoditats, però hauràs de vigilar les rutes que tinguin sostres baixos o camins estrets.

Agafa inspiració pel disseny interior

Quan hagis triat quina furgoneta vols camperitzar, hauràs de començar a pensar en el disseny de l’interior segons les necessitats i utilitats que vulguis tenir-hi.

Una bona manera d’agafar inspiració és cercar a xarxes socials els hashtags #van #vanlife #camper o similars. També pots inspirar-te fent una cerca a Google o sobretot a Pinterest, on hi haurà multitud d’imatges relacionades amb la camperització de la furgoneta.

Tria el millor lloc per fer la camperització

Un canvi com aquest en una furgoneta no es pot fer a qualsevol lloc del carrer. Has de disposar d’un espai on tinguis la mobilitat suficient i les eines adequades per dur a terme una modificació d’aquestes dimensions.

YouTube, el teu millor aliat

Si has decidit fer tu mateix els canvis a la furgoneta però no saps exactament per on començar, Internet és la solució a tots els teus problemes.

A YouTube pots trobar molts tutorials que t’expliquin les passes necessàries per a adaptar la teva furgoneta al món camper. Això si, tingues en consideració que t’han de servir com a guia i que ho has d’interpretar i adaptar a les mides del teu vehicle i a les teves necessitats. 

Homologa les modificacions

Cada canvi que es va en un vehicle ha de venir homologat per assegurar la seguretat i integritat de la furgoneta, dels seus ocupants i de la resta de conductors i vianants.

També és necessari perquè l’assegurança et cobreixi qualsevol desperfecte que puguis tenir durant el teu viatge.

PACIÈNCIA

La camperització d’una furgoneta no és cosa d’un dia i comporta el seu temps, així que no t’impacientis. És millor dedicar-hi molt de temps i que estigui tot ben fet per tal que et duri molt temps, que no pas fer-ho a correcuita i malament.

Rep les novetats del Càmping Mas Nou

Consentiment *