4 plats típics de la nostra comarca

De tant en tant, ve de gust fer un mos típic de la nostra terra. I molt sovint també! Si ets local, saps del que et parlo i si ets visitant, posa’t el pitet perquè salivaràs.

Per cert, si veus alguns d’aquests plats al menú del restaurant Mas Nou d’en Pep Amiel, entra i tasta’l!

Ara si, comencem!

Botifarra de perol

És un embotit de porc típic de la província de Girona i, per tant, de totes les seves comarques. Encara que avui dia sigui un producte estandarditzat a totes les ciutats, la botifarra de perol és tradicional dels pagesos. S’elabora amb la barreja d’una part de retall d’espatlla i panxeta crua amb cansalada, freixures, caretes, galtes i cansalada del coll, tot cuit a la caldera prèviament. Antigament, la cocció es feia en un perol, d’aquí el nom.

Després es pica tota la barreja, després es salpebra i introduïm tota la mescla a dins d’un budell prim.

Anxoves de l’Escala

Fa més de 81 anys que hi ha una dedicació a la salaó i a l’elaboració de l’anxova, seguint mètodes tradicionals i un saber fer heretat de generació en generació des dels orígens de la salaó del peix, amb l’arribada a Empúries dels pobles fenici i grec.

L’anxova és un peix blau i un ingredient emblemàtic de la dieta mediterrània. L’oli d’oliva de les millors oliveres espanyoles també beneficia la salut humana.

El consum d’anxones és molt recomanable per mantenir una dieta equilibrada, rica en Omega 3 que contribueix a reduir els nivells de colesterol.

Oca amb naps

La millor manera d’explicar-t’ho és compartint la nostra recepta secreta!

Ingredients: enrosseixes una cabeça d’alls pelat, una llesca de pa fregit, tres o quatre fulles de julivert, un fetge d’ànic o d’oca fregit.

Elaboració: tots aquests ingredients es piquen amb la mà de morter. Fregirem l’oca a tallets petits i hi afegirem la picada, tot això s’ha de coure a foc ben lent.

Quan la carn comença a coure’s, s’hi posen els naps que haurem bullit i fregit, enfarinats. Es deixa només que arranqui el bull, sinó es desfarien. Llavors hi tirem uns pinyons, quatre ametlles torrades i un parell de galetes, tot això ben picat en el morter. Es deixa uns minuts i ja es pot servir a taula.

Suquet de peix

És un plat de peix variat -de vegades amb crustacis i mol·luscs- preparat amb un sofregit. És un plat original de pescadors, cuinat al vaixell, el qual s’acostumava a fer sense sofreginat amb tots els ingredients en cru.


Rep les novetats del Càmping Mas Nou

Consentiment *

Devolució del 100%
de la reserva

en cas d´anul·lació per Covid19

Càmping Mas Nou volem que els nostres clients facin la reserva de les seves vacances amb tota tranquil·litat. Per això, davant la incertesa del moment provocada per la Covid-19, garantim la devolució del 100 % de la reserva en anul·lacions fetes fins al dia abans de l’arribada, en qualsevol dels casos següents:

  • Restriccions de mobilitat
  • Confinaments
  • Estar malalt de coronavirus o ser contacte d’un possible positiu (tant del titular de la reserva com dels acompanyants)
  • Qualsevol altre tema relacionat amb la Covid-19 que hagi de ser valorat per gerència