Com escollir la millor crema solar

Penses que totes les cremes solars són iguals? Creus que mentre tingui protecció 50 ja n’hi ha prou? Tranquil, no estàs sol… Hi ha molta gent que pensa així.

La veritat és que hi ha un món molt divers al darrere d’aquest útil ungüent estiuenc. Per això, ens hem arremangat i empastifat les mans per tu i per a tu, per portar-te una guia molt senzilla i extremadament útil alhora. Som-hi!


L’arribada del mes d’agost està ben a prop i els que estem acostumats a viure els estius a la província de Girona, sabem que és un mes el qual les temperatures pujen més que el preu dels pinyons. Però això no ens frena a l’hora de bronzejar-nos.

Per aconseguir aquell to daurat i lluminós de manera sana, el millor és aliar-se amb la crema solar perfecta.

Sabies que hi ha diferents tipos de crema segons el filtre de protecció?

Filtres solars físics

Aquells que contenen òxid de titani, òxid de zinc, mica, talc o l’òxid de ferro. Creen una capa protectora sobre la dermis, protegint de la radiació UVA, UVB i infaroigs, evitant que arribin a la pell.

Són filtres naturals i no generen una reacció fotoquímica, per tant són les millors per les pells sensibles (reactiva, al·lèrgica o atòpica, per exemple). Els dermatòlegs recomanen les cremes que contenen aquests filtres. A més, són les més aconsellables per a bebès de mínim 6 mesos o infants.

La part ‘negativa’ d’aquests filtres és que no són gaire estètics a causa de les seva textura densa i pesada, acostumen a deixar la pell més blanquinosa i taquen els banyadors/bikinis. Els articles més lleugers i més ‘estètics’ d’aquesta gamma acostumen a ser més cars.

Bonus: els filtres solars físics també són els més recomanables per a cicatrius o pell tractades amb làser.

Filtres solars químics

Aquesta mena de protectors estan composats per químics com l’oxibenzona, l’octocrilè, l’octisalat o avobenzona, entre altres. Són substàncies sintèticas que s’activen amb la radiació UV, generant una reacció fotoquímica que protegeix la pell.

El millor d’aquests filtres és la seva lleugeresa i la seva pulcritud, perquè no taquen. Recomanem aplicar aquesta mena de cremes, 30 minuts abans de ser exposats al Sol.

L’inconvenient d’aquests filtres químics és la propensió a causar irritacions. No són substàncies nocives però, per algunes pells, poden resultar ‘invasives’, generant al·lèrgies o irritacions cutànies.

Conclusió

Nosaltres recomanem els protectors solars amb filtres físics. Elaborats amb substàncies naturals i no-reactives. Al cap i a la fi, allò que és bo per les criatures no pot ser dolent per a nosaltres, oi?


Comparteix aquest article si l’has trobat útil

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter

Deixa un comentari

5 − three =

Rep les novetats del Càmping Mas Nou

Consentiment *

Devolució del 100%
de la reserva

en cas d´anul·lació per Covid19

Càmping Mas Nou volem que els nostres clients facin la reserva de les seves vacances amb tota tranquil·litat. Per això, davant la incertesa del moment provocada per la Covid-19, garantim la devolució del 100 % de la reserva en anul·lacions fetes fins al dia abans de l’arribada, en qualsevol dels casos següents:

  • Restriccions de mobilitat
  • Confinaments
  • Estar malalt de coronavirus o ser contacte d’un possible positiu (tant del titular de la reserva com dels acompanyants)
  • Qualsevol altre tema relacionat amb la Covid-19 que hagi de ser valorat per gerència