Submergeix-te al món de l’Snorkel

Obres els ulls a sota l’aigua sempre que et capbusses? T’agrada bussejar per la superfície per tenir una perspectiva més àmplia del paisatge marí? Les ulleres i el tub formen part de tu?

Presentem una guia d’snorkel que et permetrà endinsar-te a les aigües d’aquest esport. Però abans, fem un cop d’ull als beneficis que aporta.


Beneficis

 • Digues adéu a l’estrès.

Surar i nedar per aigües salades mentres admires la flora i fauna marina és una activitat realment relaxant. Tot el soroll de la superfície queda mitigat, el bombolleig de l’aigua, la respiració pausada i tranquil·la, la sensació de frescor en un dia calorós… És vida.

 • El teu sistema circulatori t’ho agraeix

Respirar i expirar profundament, prenent consciència de cada alenada d’aire, redueix la pressió sanguínia i oxigena la sang, millorant la teva salut cardíaca.

 • Gimnàs pels pulmons

Quan practiques snorkel asíduament, millores la teva capacitat pulmonar, expandint-los.

 • Psicomotricitat a qualsevol edat

Mantenir l’equilibri entre les respiracions i els moviments de natació, gestionar els tempos d’immersió i ubicar-te en el vast espai marítim, ajuda a millorar les capacitats motores.

Instruccions bàsiques

 • Més que unes ulleres i un tub

Generalment, l’equipament consta d’unes ulleres subaquàtiques o màscara de busseig, un tub de respiració i una armilla o vestit de neoprè. El vestit de bany no el mencionem perquè, en alguns casos, és opcional.

 • La salut és el més important

L’armilla salvavides pot semblar aparatosa, a priori. No obstant, és un accessori de seguretat exigit en determinades zones. Per tant, és convenient disposar d’un.

 • En el tub de busseig, sempre aire, mai aigua

A vegades, entra una mica d’aigua al tub. Si no vols acabar amb els llavis més salats que un bacallà, bufa amb força d’una tongada per fer sortir tota l’aigua. També pots capbussar-te del tot, deixant que s’ompli tot el tub i expulsar-la.

Instruccions avançades

 • Salt recte

Quan estiguis a punt d’entrar a l’aigua d’un salt recte, fes un moviment de pinça amb les cames per evitar que el teu cap acabi dins l’aigua.

 • Salt enrere

Seu i apropa el teu tors als genolls. Agafa les ulleres i el tub amb una mà i, amb l’altra, està sobre les cuixes. Mantingues la posició i llença’t d’esquena a l’aigua.

 • Peus d’ànec per persones

Quan fagis servir aletes, recorda mantenir els teus braços enganxats al cos, com un torpede. Mai moguis les aletes fora de l’aigua, ni en el límit o espantarás a les criatures marines. Els banyistes també ho agraïran.

 • Baixar a 90º

A l’hora de submergir-se per admirar la bellesa subaquàtics, tingues en compte descendir en angle de noranta graus.


Mulla’t! Comparteix aquest article.

Rep les novetats del Càmping Mas Nou

Consentiment *