Ecomuseu-Farinera a Castelló d’Empúries

Hi ha molts elements que caracteritzen i fan singular la vila de Castelló d’Empúries, un dels més importants és sens dubte el seu patrimoni històric. Aquest, conservat fins els nostres dies, el podem contemplar per exemple a la Basílica de Santa María, les muralles, els monuments i museus. En un d’ells ens fixem avui: l’Ecomuseu-Farinera.

Es tracta d’una antiga fàbrica de farina de finals del segle XIX, construïda a la vegada, sobre un molí fariner medieval. El canal que travessa el poble era el responsable d’abastar-lo d’energia i aigua per a la seva activitat.

El museu, que forma part del Sistema de Museus de la Ciència i la Tècnica de Catalunya, concentra la història de la vila a través de l’activitat artesanal i industrial.

La visita us permetrà conèixer a través d’audiovisuals i panells interactius el procés de fabricació de la farina i la neteja del blat. A més, conèixer els diferents tipus de pa, blat i farina.

Un altre apartat interessant del museu és la seva exposició Empordana’t, dedicada als quatre espais naturals protegits de l’Empordà: les Illes Medes, els Aiguamolls de l’Empordà, L’Albera i el Cap de Creus.

Gaudiu de la visita coneixent tots els secrets de la farina.

Horaris:
• Fins el 21 de juny
Dijous a diumenge, de 10 a 14 h i de 16:30 a 19 h

• Del 22 de juny al 13 de setembre
Dilluns a diumenge, de 10 a 14 h i de 17 a 20 h

• Del 14 de setembre al 31 de desembre (excepte del 7 al 13 de desembre, en que obre cada dia)
Dijous a diumenge, de 10 a 14 h i de 16:30 a 19 h

· Accés per a minusvàlids i facilitats per a invidents.
· Pàrquing per a bicicletes
· Carregador per a bicicletes elèctriques

Totes les mesures de seguretat per a la vostra visita a Ecomuseu-Farinera

Deixa un comentari