Els 9 manaments del campista

Per als campistes devots, hi ha certs ‘dogmes’ implícits que hem de respectar allà on anem. Alguns poden sonar així: “No robaràs aigua del teu veí”. No obstant això, altres procedeixen d’una tradició immemorial de connectar amb el món natural i l’entorn.
Tant si ets un aficionat, com si ets un gat vell, heu de tenir en ment aquests 10 manaments.

Acamparàs sempre que sigui possible.

Bo per a l’ànima, la imaginació i la funció cognitiva. Ajuda a portar una vida saludable i estar connectat a la mare natura. A més, és una opció econòmica en comparació a la majoria d’escapades alternatives.

Aprecia i aprèn de l’entorn natural.

Cada dia, molts recursos naturals són destinats per a edificis i autovies. Al voltant de 4 bilions d’arbres són talats a tot el món.

Per això, s’aprecia cada moment compartit amb la natura durant el trajecte i l’acampada. Admira l’entorn que t’envolta.

3. Consagraràs el campament.

Resisteix a la temptació d’usar tecnologia Wi Fi o alguns gadgets. Gaudeix de les activitats fora de línia que ofereix la natura: senderisme, escalada, cuinar a l’aire lliure, exploració…

4. Honraràs el món natural.

Prenem cafè per carregar-nos d’energia i, segons molts estudis, la millor manera de energizarnos és connectant amb el món natural.

Dóna gràcies sempre que connectis amb l’entorn. Col·labora amb programes de voluntariat en parcs naturals i recollides selectives.

5. No malmetràs la vida silvestre.

Alimentar un animal salvatge amb el teu menjar, pot ser perillós per a tu, l’animal i altres campistes. Quan parlem de danyar la fauna, pensem en maltractament físic. No obstant això, hi ha moltes altres maneres com donar-los menjar.

Quan vegis un animal en el seu hàbitat, observa’l i admira’l. Dóna gràcies per l’oportunitat i segueix el teu camí. Aquesta és la millor manera de respectar la vida silvestre.

6. Acudiràs a totes les reserves que facis.

La popularitat de càmping està en alça. No ignoris les reserves, tómatelas de debò. Si reserves, presenta’t. Hi ha professionals darrere de cada reserva esperant i, cada vegada que reserves i no vas, estàs traient l’oportunitat a altres o unes altres. Si has de cancel·lar la teva visita, avisa com més aviat millor.

7. No robaràs res dels teus veïns campistes.

Aquesta és una norma no-escrita, la gent pot deixar material valuós, menjar o roba de qualitat al càmping. No robarías res a la casa del teu veí oi? Doncs no hauria de passar-te pel cap fer-ho al càmping. Sempre que necessitis alguna cosa del teu veí o veïna, pregunta.

8. Mai mentiràs sobre el teu ubicació.

Informa sempre a algú sobre la teva situació, especialment si acampas sol o sola a l’estil primitiu. És important que algú sàpiga on trobar-te. Comparteix la teva ubicació amb algú de confiança i mai mentre sobre això.

9. No cobegis els acampades dels teus amics i amigues.

En comptes d’envejar les escapades dels teus amics o amigues, viu la teva pròpia. Atreveix-te i sal de la teva zona de confort. Aventura’t a provar l’experiència de connectar amb la natura que ens envolta. Potser trobis adversitats (sempre les pot haver) però, quan les superes, la sensació és immillorable.

Si t’ha agradat l’article, comparteix-ho amb els teus amics i amigues!

Rep les novetats del Càmping Mas Nou

Consentiment *