Les millors cales del Cap de Creus

El Parc Natural del Cap de Creus, situat a la comarca de l’Alt Empordà, ofereix uns paratges d’una bellesa espectacular, sent la destinació turística escollida per aquells qui busquen cales aïllades, envoltades de natura.
En total hi ha 97 cales i platges al Cap de Creus, i avui escollim 10 de les millors:

Platja Port d’Alguer – Cadaqués
Està situada al passeig principal de Cadaqués i és famosa per la seva representació en un quadre pintat per Salvador Dalí, exposat al Teatre-Museu Dalí de Figueres.
Cadaqués representa el Cap de Creus en tots els seus sentits i és per això que aquesta platja, al centre del poble, és la primera de la llista, perquè no hi ha el Cap de Creus sense Cadaqués.
Si veieu pondre’s el sol des d’aquesta platja segur que us plantejareu quedar-vos a viure en aquest poble amb encant de la Costa Brava.

Cala Portaló- Cadaqués
Cala situada entre Cadaqués i Port de la Selva, al bell mig del Cap de Creus. Només s’hi pot accedir mitjançant un camí que va de Cadaqués al far, o per mar.
És al costat del paratge de Tudela, font d’inspiració de moltes de les obres de Dalí.

Cala Guillola – Cadaqués
Platja principal de la Badia de Guillola, molt a prop de Port Lligat. Té unes vistes espectaculars i està envoltada de natura. Una de les seves característiques principals és la seva orientació al sud, convertint-la en una platja ideal per protegir-se de la Tramuntana.

Cala Sa Sabolla – Cadaqués
Cala ideal per gaudir dels camins i paratges de Cadaqués. Està situada al sud-est del poble, just al costat del far de Cala Nans. Des d’aquí podeu veure l’illa de s’Arenella. Per accedir a cales d’aquest tipus mitjançant camins de pedres, recomanem portar calçat adequat. Serà molt més còmode i fàcil arribar-hi i gaudir-ne.

Cala Jugadora -Cadaqués
Situada al costat del far del Cap de Creus, envoltada del Parc Natural verge. La seva situació la converteix en un paratge preciós aïllat de qualsevol activitat de l’home. Cap de Creus en estat pur.
Cala Prona – Port de la Selva
Situada a l’altra banda del far del Cap de Creus, al Port de la Selva. Cala d´accés a peu, o per mar, a través dels camins que travessen el Parc Natural, a 8 km del Port de la Selva. És una destinació ideal per passar el dia després d´una petita excursió a través de paratges verds i verges. Hi veureu un refugi que feien servir els pescadors en el passat.Cala Talabre – Port de la Selva
Cala de difícil accés. S’hi pot accedir amb vaixell, caiac o fent pàdel surf. Està aïllada de tot i envoltada de roques. Una bona recompensa espera els que s’aventurin a arribar-hi, ja que és molt probable que puguin gaudir de tota tranquil·litat i pau.


Cala Taballera – Port de la Selva
Cala Taballera està situada a mig camí entre el Port de la Selva i el far del Cap de Creus. Està encarada al nord i ofereix unes vistes a l’horitzó com cap altra dins del Parc Natural. A una hora a peu des del Port de la Selva, Cala Taballera és una de les cales més espectaculars del Cap de Creus.

Cala Fornells – Port de la Selva
Cala de fàcil accés des del Port de la Selva. Orientada al nord.
A través del camí de ronda que comença a la Cala Tamariua, a uns 40 minuts hi ha la Cala Fornells.
S’hi accedeix a peu i és una cala tranquil·la i recollida, molt recomanada per accedir-hi practicant caiac.


Cala Jòncols, Roses
Cala Jòncols és la darrera cala de Roses abans d’arribar a Cadaqués. És una cala verge que ofereix un fons marí molt ric, perfecte per a la pràctica del submarinisme o snorkel. De totes les cales que us recomanem és l’única que té una guingueta, des d’on gaudir de les vistes. Voldreu que s’aturi el temps!

Font de les imatges:
www.elportdelaselva.cat
www.cadaqués.cat

Rep les novetats del Càmping Mas Nou

Consentiment *